Sektor samhällsbyggnad, Räddningstjänst

Nordmaling har ett utmärkt läge, alldeles vid kusten mellan Umeå och Örnsköldsvik med E4 och Botniabanan helt nära. Här finns all offentlig service du kan önska, fina motionsanläggningar och en trygg och lugn miljö. Närheten till hav, skog och älv och ett rikt föreningsliv ger stora möjligheter till en aktiv fritid för både stor och liten.

Arenor, köpcentra och kulturhus finns i Örnsköldsvik i söder och Umeå i norr, bägge mindre än 30 min bort med nya Botniabanan. Vi är helt enkelt centrum mellan städerna!

Nordmalings kommun har cirka 7000 invånare, och 700 medarbetare som gör ett viktigt jobb för att erbjuda invånarna god service och livsmiljö. Nordmalings kommun är en del av Umeåregionen.

Arbets- och arbetsplatsuppgifter

Nordmalings kommun söker dig som är intresserade av räddningstjänstens arbete. Brandmannens arbete är att förebygga, rädda och begränsa skada på liv, miljö och egendom. Du blir en viktig resurs för samhället och en tillgång för säkerhetsarbetet på din arbetsplats.

Att vara deltidsbrandman innebär att du har en annan huvudanställning men beredskap som brandman enligt särskilt schema, för närvarande var fjärde vecka och ska då vara tillgänglig dygnet runt för att träda in i din roll "när larmet går". Som nyanställd brandman blir du reserv i en grupp och hoppar in i beredskapen vid sjukdomar och ledigheter. Du deltar också i fortbildning och övningar som sker regelbundet inom kåren.

 

Kvalifikationer       

Du är intresserad av räddningstjänstens arbete samt;

  • fullgöra den utbildningsplan som föreskrivs: Grundutbildning för räddningstjänstpersonal i beredskap (GRIB), på 6 veckor samt viss intern utbildning
  • har din bostad och ditt arbete så du kan nå brandstationen inom 7 minuter (Nordmaling, Rundvik och Lögdeå)
  • har god kondition och hälsa samt klara arbetsprov på 200W
  • är simkunnig

Viktiga egenskaper för detta arbete är flexibilitet, samarbetsförmåga och en förmåga att bygga goda relationer till andra människor. Du ska kunna arbeta självständigt, men även ha stor förmåga att arbeta tillsammans med andra i ett arbetslag. Vi hoppas att du ska bidra med idéer, som kan bidra med att verksamheten utvecklas i positiv riktning.

C-körkort inget krav, men meriterande. 

 

Anställningsuppgifter

Allmän visstidsanställning alternativt provanställning med möjlighet till tillsvidareanställning. Deltid. Tillträde enligt överenskommelse.

Intervjuer sker efter sista ansökningsdatum.

 

Övrigt

Brandmanna­­­yrket är ett mansdominerat yrkesområde och vi ser gärna kvinnliga sökande.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Timlön, beredskapsersättning
Antal lediga befattningar 5
Sysselsättningsgrad Beredskap, deltagande vid utb & övningar
Ort Nordmaling
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2021:70
Kontakt
  • Curt Byström, räddningschef, 0930-141 18, 070-591 93 90
  • Lars Kinnunen, Stf räddningschef, 0930-141 19
Facklig företrädare
  • Tobias Sikström, BRF, 070-617 19 55
Publicerat 2021-10-13
Sista ansökningsdag 2021-10-27

Tillbaka till lediga jobb