Gemensam Service, Arbetsmarknadsenheten

Vi söker en stabil och flexibel arbetshandledare till vårt team på arbetsmarknadsenheten och REPA. Vill du vara med och stödja och vägleda personer vidare till arbetsmarknaden för att bli självförsörjande.  Välkommen med din ansökan!

Arbetsplatsen

Arbetsmarknadsenheten samordnar, verkställer och utvecklar kommunens arbetsmarknadspolitiska insatser för att fler personer ska komma ut i arbete eller studier. Verksamhetens mål är att fler personer ska bli självförsörjande och bidrar till kommunens och regionens kompetensförsörjning. Arbetsmarknadsenheten  (AME) består av 7 medarbetare.

REPA-huset är en kommunal verksamhet inom AME för personer som är i behov av arbetslivsinriktade insatser och har kontakt med Arbetsförmedling, Socialtjänst, Försäkringskassa eller Region Västerbotten. Repa-huset består av två delar;
Returbutiken - Där kan våra kunder handla begagnade varor såsom möbler, porslin, leksaker mm. Vi tillverkar också tygväskor, grytlappar, drivbänkar av återvunnet material som vi säljer i butiken.
De varor som vi säljer är skänkta av privatpersoner, företag och Kommun.
Repabygg- tillverkar emballage samt utför legoarbete till företag i Nordmaling. Vi tillverkar även utemöbler, bodar, blomlådor mm. Vi servar också kommunens verksamheter med exempelvis flytt, utkörning av mat mm.

Rollen

Som arbetshandledare kommer du att vägleda deltagare på deras väg till etablering på arbetsmarknaden

En del av dina arbetsuppgifter kommer att bestå av;

 • Aktiv stödja, motivera och vägleda deltagare till att nå individuella mål.
 • Aktivt introducera, instruera och handleda i både praktiska och teoretiska uppgifter utifrån deltagares behov.
 • Samarbeta med arbetskonsulent med att iordningställa en miljö där deltagare ges möjlighet att utvecklas för att möta arbetsmarknadens krav.
 • Förmedla kunskaper om arbetslivet och arbetskultur samt stödja och motivera deltagare att ta steget till arbete och/eller studier.
 • Aktivt samarbeta med arbetskonsulent och beskriva deltagarens utveckling utifrån handlingsplan.
 • Främja mångfald genom att samarbeta med människor som har olika bakgrunder och erfarenheter.
 • Fortlöpande dokumentera och följa upp deltagarens utveckling.
 • Ansvara för returbutikens miljö, lager, försäljning samt delta i butikens bemanning.
 • Transportera exempelvis matleveranser och möbelhämtning.

 

Kvalifikationer

De krav vi har för att du ska arbeta som arbetshandledare vid REPA är att du har högskoleutbildning med examen om 180 hp, såsom socionom, arbetsterapeut, socialpedagog eller annan akademisk utbildning som arbetsgivaren anser likvärdig.

B-körkort är ett krav.

Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete mot aktuell målgrupp och/eller utbildning och kunskap om MI (motiverande samtal).

Om dig

För att lyckas i rollen som arbetshandledare behöver du vara lugn, stabil och ha lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter och snabbt kunna ändra ditt syn- och förhållningssätt. Du ser möjligheter i förändringar och uppnår resultat. I yrkesmässiga sammanhang är du utåtriktad och socialt aktiv, du skapar goda kontakter och underhåller relationer.

Som arbetshandledare värdesätter du olikheter och förstår hur bakgrund, kultur samt grupptillhörighet påverkar en själv och andra. Du har förmåga att ta med detta i beräkning när beslut fattas och handlingssätt välj. Du planerar, organiserar och prioriterar arbetet effektivt och självständigt. Arbetet sker både i vår Returbutik och på REPA -bygg så du behöver vara kreativ och ha ett visuellt seende.

Övrigt

Intervjuer sker fortlöpande under ansökningstiden.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Nordmaling
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2023/57
Kontakt
 • Carola Sundström, chef AME, 070-6888180
Facklig företrädare
 • Ing-Marie Lindkvist, SSR, 0930-14088
Publicerat 2023-05-23
Sista ansökningsdag 2023-06-11

Tillbaka till lediga jobb