Sektor samhällsbyggnad, Bygg- och miljö

Vi söker nu en vikarierande bygglovsinspektör/bygglovshandläggare till kommunens bygg- och miljökontor. Välkommen med din ansökan! 

Arbetsplatsen

Bygg- och miljökontoret innehåller två byggnadsinspektörer/handläggare och fyra miljöinspektörer och rapporterar till bygg- och miljöchefen vid samhällsbyggnadskontoret.

Rollen

Som bygglovshandläggare/byggnadsinspektör kommer du arbeta med hela bygglovsprocessen. Arbetet innebär att du handlägger lov- och anmälningsärenden, håller i den tekniska delen och förbereder ärenden till byggnadsnämnden samt utövar tillsyn enligt plan- och bygglagen och miljöbalken avseende strandskydd. Utöver det ingår tekniska samråd, administration och arbetsplatsbesök.

Du ger råd, upplysningar och service till såväl privatpersoner som andra myndigheter och byggnadsentreprenörer i frågor om främst plan- och bygglagen och Boverkets byggregler. Allt detta genomför du på ett serviceinriktat, rättssäkert och skyndsamt sätt.

Du är en synlig och nåbar representant för kommunen och du bidrar till utveckling av verksamheten såväl för den egna enheten som för hela sektorn.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad bygglovshandläggare/byggnadsinspektör (eller kan uppvisa motsvarande kunskaper). Du ska ha arbetat minst 6 månader med myndighetsutövning.

Tidigare arbetserfarenhet som bygglovshandläggare eller byggnadsinspektör är meriterande.

Personliga egenskaper och förmågor som är viktiga för att lyckas i rollen är att du är självgående, tydlig, beslutsam och har en problemlösande analysförmåga. Du behöver även vara serviceinriktad och ha en bra samarbetsförmåga.

Anställningen

Vikariat. Tillträde enligt överenskommelse (snarast möjligt) och vikariatet pågår i 6 månader (eventuellt med möjlighet till förlängning).

Övrigt

Intervjuer sker löpande under rekryteringsperioden.

 

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse (snarast möjligt)
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Nordmaling
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2023/31
Kontakt
  • Andreas Nyman, bygg- och miljöchef, 0930-14104,andreas.nyman@nordmaling.se
Facklig företrädare
  • Katarina Persson, Vision, 0930-14008
Publicerat 2023-03-08
Sista ansökningsdag 2023-03-29

Tillbaka till lediga jobb