Vill du skapa säkerhet, trygghet och omtanke för de som bor och vistas i vårt område? Då är du varmt välkommen med din intresseanmälan!

Verksamheten

Räddningstjänstens arbete är att förebygga, rädda och begränsa skada på liv, miljö och egendom.

Som räddningstjänstpersonal i beredskap blir Du en viktig resurs för samhället och en tillgång för säkerhetsarbetet på din arbetsplats.

Vad innebär det att vara räddningstjänstpersonal?

Att vara räddningstjänstpersonal i beredskap innebär att du har en huvudanställning hos en arbetsgivare men beredskap som räddningstjänstpersonal enligt särskilt schema. För närvarande är beredskapen var fjärde vecka och du ska då vara tillgänglig dygnet runt för att träda in i din roll "när larmet går". Andra alternativ till beredskap kan vara möjliga.

Som nyanställd räddningstjänstpersonal blir du reserv i en grupp och hoppar in i beredskapen vid sjukdomar och ledigheter. Du deltar också i fortbildning och övningar som sker regelbundet inom kåren.

Kvalifikationer       

Du ska vara minst 18 år och ha B-körkort.

Du är intresserad av räddningstjänstens arbete samt;

  • har möjlighet att fullgöra den utbildningsplan som föreskrivs: Grundutbildning för räddningstjänstpersonal i beredskap (GRIB), på 6 veckor samt viss intern utbildning
  • har din bostad och/eller ditt arbete så du kan nå brandstationen inom 7 minuter (Nordmaling, Rundvik och Lögdeå)
  • har god kondition och hälsa samt klara arbetsprov på 200W
  • är simkunnig

Viktiga egenskaper för detta arbete är flexibilitet, samarbetsförmåga och en förmåga att bygga goda relationer till andra människor. Du ska kunna arbeta självständigt, men även ha stor förmåga att arbeta tillsammans med andra i ett arbetslag. Vi hoppas att du ska bidra med idéer, som kan bidra med att verksamheten utvecklas i positiv riktning.

C-körkort inget krav, men meriterande. 

Anställning och ersättning

Du anställs enligt avtalet RiB. Du får en fast ersättning per beredskapsvecka. Utöver det får du timersättning för utryckning och övningar. Vi betalar också lön under den tid du utbildar dig.

Övrigt

Vi tar emot intresseanmälan och gör uttagningar samt tester löpande under året.

Jaa linkki


Kirjaudu sisään ja lähetä hakemuksesi

Takaisin avoimiin työpaikkoihin