Sektor samhällsbyggnad, Verksamhet Samhällsbyggnad

Arbetsplats- och arbetsuppgifter

Nordmalings kommun söker nu en Bygglovshandläggare/ Byggnadsinspektör för nuvarande placering inom sektor Samhällsbyggnad. Välkommen med din ansökan!

Som bygglovshandläggare och byggnadsinspektör kommer du arbeta med hela bygglovsprocessen. Arbetet innebär att du handlägger lov- och anmälningsärenden, håller i den tekniska delen och förbereder ärenden till byggnadsnämnden samt utövar tillsyn enligt plan- och bygglagen. Utöver det ingår tekniska samråd, administration och arbetsplatsbesök. Du ger råd, upplysningar och service till såväl privatpersoner som andra myndigheter och byggnadsentreprenörer i frågor om främst plan- och bygglagen och Boverkets byggregler. Allt detta genomför du på ett serviceinriktat, rättssäkert och skyndsamt sätt. Du är en synlig och nåbar representant för kommunen och du bidrar till utveckling av verksamheten såväl för den egna byggenheten som för hela sektorn. Du rapporterar i dagsläget direkt till chefen för sektor Samhällsbyggnad.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad byggnadsingenjör, arkitekt, bygglovshandläggare eller har annan likvärdig utbildning eller erfarenhet. Du har goda kunskaper inom relevant lagstiftning.  Erfarenhet från bygglovshandläggning är ett krav. Erfarenhet av tillsynsarbete och av ärendehanteringssystem ses som meriterande.

Vi söker dig som har en god initiativförmåga, lätt för att samarbeta och kan kommunicera på ett bra sätt med både lek- och fackmän. Du ska kunna uttrycka dig väl i tal och skrift, både på svenska och på engelska. Du har god datorvana och en god förmåga att strukturera upp din arbetsdag samt att arbeta självständigt. Som person är du utåtriktad, flexibel och serviceinriktad.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

B-körkort är ett krav.

Anställningsuppgifter

Tillsvidareanställning, 100 %. Tillträde snarast enligt överenskommelse.

Övrigt

I kommunen finns ett stort behov av att förstärka brandförsvaret, varför vi ser det som meriterande att även kunna arbeta som deltidsbrandman.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Nordmaling
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2022, 2
Kontakt
  • Torsten Lindqvist, samhällsbyggnadschef, 070-216 81 15
Facklig företrädare
  • Monica Sikström, Vision, 0930-141 24
Publicerat 2022-01-13
Sista ansökningsdag 2022-01-31
Sök jobbet

Return to job vacancies