Sektor omsorg, IFO

Arbetsplatsen

Individ- och familjeomsorgen har totalt 32 medarbetare. Vi är socialsekreterare, boendestödjare, familjepedagoger, bistånds- och LSS-handläggare med flera. Verksamheten leds av en verksamhetschef med stöd av biträdande chef.

Barngruppen består av totalt åtta socialsekreterare med olika arbetsuppgifter och inriktning samt en familjehemssekreterare. I arbetsgruppen finns hög kompetens, bred erfarenhet och mycket arbetsglädje. Gruppen har stöd i sitt arbete av en 1:e socialsekreterare.

Rollen

I det dagliga arbetet som socialsekreterare i den sociala barn- och ungdomsvården ansvarar du för förhandsbedömning av inkomna anmälningar, utredning och beslutsfattande enligt Socialtjänstlagen samt uppföljning av insatser och placeringar.

Kvalifikationer

De krav vi har för att du ska arbeta som socialsekreterare inom barn och unga är att du har en socionomexamen. Du ska även ha B-körkort då du kan behöva ta dig mellan olika platser under din arbetsdag.

Erfarenhet av arbete inom den sociala barn- och ungdomsvården samt erfarenhet av arbete inom socialtjänsten är meriterande. Det är även meriterande om du har utbildning i BBIC och relevant samtalsmetodik.

Du är noggrann och självständig och har lätt för att att hantera när förutsättningar och planering ändras i arbetet. Då arbetet innebär många kontakter, både internt och externt, har du god samarbetsförmåga, är utåtriktad och positiv. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Nordmaling
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2022/84
Kontakt
  • Johan Hellberg, biträdande IFO-chef, 0930-14394
Facklig företrädare
  • Monica Pärnänen, Akademikerförbundet SSR, 070-5583570
  • Mikaela Andersson, Vision, 0930-14050
Publicerat 2022-09-22
Sista ansökningsdag 2022-10-09

Tillbaka till lediga jobb